čtvrtek 29. listopadu 2012

Torta alla gianduja

Před nedávnem si má rodina k příležitosti oslav Madlenčiných narozenin vyžádala náš oblíbený nugátový dort. Na to, že nejsme moc "dortová" rodina a když už dort, tak hlavně co nejlehčí a s maximálním obsahem ovoce, si nás tenhle sladký černoušek získal až moc :). Neodolá mu u nás nikdo. Je křehký, vláčný a provoní vždy celý dům. Objevuje se na našem stole druhým rokem stále častěji a jak na něj se můžete podívat zde u sympatického Emanuela Ridi.





Jednoduchý, ale dokonalý. Na řezu jde krásně vidět jeho struktura, na jazyku se jen rozplývá :)





Pro toho, kdo nemá rád příliš nugátové chuti, nebo jen pro zpestření dodávám typ - přelijte ho lehce směsí horkých malin a když nejsou zrovna po ruce, nějakou Vaší oblíbenou marmeládou s kousky ovoce, nahřátou v kastrůlku s lžící vody..MŇAM :). I naše nejmenší jeho kouzlu absolutně podlehla!




Hezký den!

6 komentářů:

  1. Mňam, hned jsem si našla na netu recept a vím co budu péct o víkend, děkuji :0))))) Ada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad chutnalo :)). U nás je to taková "jednohubka", i když dělám z dvojité dávky. Hezký den, Martina

      Vymazat
  2. Martinko, kdyby měl někdo pochybnosti, jestli stojí za to, stačí se podívat na poslední fotky - princezna určitě přesvědčila všechny :o) Kouzelné!
    Jinak tu náplň dělám do trochu jiného těsta a potvrzuji, je úžasná!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), doufala jsem v to:)). Díky a hezký den! Martina

      Vymazat
  3. Martinko, to mi nedělej !!!!! Vypadá nádherně ..........asi neodolám a vyzkouším ho......Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, je přeci třeba před Vánoci žaludek trénovat na samé kalorické bomby.. :D. Jen vyzkoušej;). Hezký den, Martina

      Vymazat